top of page

TERMICALE

Termocentralet ose termocentralet përdorin qymyr, gaz ose naftë për të prodhuar energji elektrike .

Emetimet e tyre të CO2 mund të kapen dhe rikuperohen ose ruhen.

Centrale_Thermique_de_Bouchain-_principe_de_fonctionnement.JPG
co2-recovery-process.jpg

Kapja dhe ruajtja e CO2: një situatë e çuditshme.

Klod Mandil

Ish Drejtor Ekzekutiv i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë (2003-2007)

bottom of page