top of page

POLITIKA

Neoliberalizmi dhe traktatet e tij të tregtisë së lirë i japin fuqi biznesit të madh. Shumëkombëshe padisin shtetet  duke dashur të ndalojnë disa produkte për të mirën e popujve të tyre.

P.sh.: Uruguai, Australia dhe Norvegjia të sulmuara nga Philip Morris, duke çuar në rënien e të njëjtës  ligjet në Francë, Mbretërinë e Bashkuar dhe Zelandën e Re

Kompanitë private  menaxhuar  asete më të mëdha financiare sesa vende si Franca.

P.sh.: Blackrock,  Fondi amerikan i investimeve  menaxhon  10,000 miliardë dollarë nëpërmjet aksioneve të saj në kompani.

bottom of page