top of page

LAJME

VAKSINA:

ku

Injeksioni eksperimental i gjenit

Vaksinat e ARN Messenger janë të rrezikshme dhe të paprovuara.

Disa vaksina tradicionale si Valneva (Franko Austriake) ose Soberana-2 (Kubë) janë bërë nga virusi i çaktivizuar ose i dobësuar dhe nuk kanë asnjë rrezik.

E para është në fazën 3 të testimit të vlefshmërisë (si të tjerët aktualisht në treg  në Evropë) dhe duhet të jetë  hedhur në treg në prill 2022.

E dyta është tashmë  tregtohet në vendin e origjinës  dhe disa vende bëjnë porosi.

 

shpejti vijnë vaksinat kubane kundër Covid-19  në dispozicion në Inditë Perëndimore?

France Info

2 shtator 2021

Trajtimet me Ivermectin, hydroxy chloroquine, azithromycin, (Artemesia) të hedhura nga solucionet pa kërkime apo bazë

Efektet negative të injeksioneve gjenetike eksperimentale (emboli pulmonare, dëmtime në zemër, goditje në tru, miokardit, etj.) prekin njerëzit e të gjitha moshave, ndryshe nga Covid-19 ku vdekshmëria mesatare arriti në 82 vjet në 2020.

Bërthamore

Kostoja e prodhimit:

Ish i Flamanville EPR3: 19.1 miliardë në vend të 3 miliardë

Premtimi për 7.5 miliardë të ardhshëm

Koha e prodhimit:

Pas 17 vjetësh, EPR-të franceze, finlandeze dhe angleze ende nuk prodhojnë asgjë.

Vetëm kinezët arritën të vënë në punë EPR-të e tyre në vitin 2018, pas 10 vitesh.  

 

Incidente teknike, rrjedhje, rrezik aksidentesh

Pamundësia e ftohjes në rast të valëve të të nxehtit

(Në mënyrë që të mos mbinxehen rrugët ujore dhe të mos vritet i gjithë ekosistemi )

Parashikimet llogariten në valë të mundshme të të nxehtit nga maji deri në tetor në Francë në të ardhmen e afërt.

2/3 e humbjeve në formën e nxehtësisë për 1/3 e energjisë elektrike

Trajtimi i mbetjeve

1% është ripërdorur (mox)

4% (më të kontaminuarit) ruhen dhe do të jenë radioaktive për qindra mijëra vjet

95% është potencialisht e ripërdorshme në termocentralet e ardhshme (ripërdorimi i vlerësuar deri në vitin 2100: 10%)

Parku i plakjes:

Kostot e mirëmbajtjes

Çmontimi (kostot, riciklimi...)

Rreziqet

Prodhimi i një EPR3:

 

ENERGJIA DETARE

Kostoja e një turbine baticore Orbitale 2 MW është 2 milionë euro, ose 4.5 deri në 11 herë më e lirë se energjia bërthamore. Një EPR 1650 MW kushton midis 7.5 dhe 20 miliardë, pa llogaritur shfrytëzimin e burimeve, mirëmbajtjen dhe  çmontimin  (20 miliardë euro dhe 30 vjet për a  për shembull në Gjermani).

Një turbinë baticore është bërë kryesisht prej çeliku dhe bakri  të cilat janë të riciklueshme dhe mirëmbajtja është e barabartë me atë të një varke.

Nëse marrim parasysh parashikueshmërinë dhe pashtershmërinë e rrymave dhe baticave, 1000 tonë beton dhe çelik të themeleve të një turbine me erë të shmangura, kjo e bën këtë teknologji mbi të gjitha të njohur.

bottom of page