top of page

PLASTIKE

Gobelet (3).jpg
fauteuil (2).jpg
Banc herbe - Copie.jpg
Poignée (2).jpg
Bol.jpg
Peigne (2).jpeg
barre - Copie.jpg
Bouton (2).jpg
Pot (2).jpg
Chaise (2).jpg
Prises (2).jpg
Porte manteau.jpg
Pot carré (2).jpg
Plaque (2).png

Teknikat dhe makineritë e zhvilluara nga rrjeti:

Bluarje

Injeksion

Nxjerrja

Broyeur (2).jpg
extruder (2).jpg
injection (2).jpg

Më shumë se 40% e plastikës përdoret vetëm një herë, përpara se të hidhet.

Në mbarë botën, pothuajse një milion shishe plastike shiten çdo minutë.

Që nga viti 2015, janë prodhuar më shumë se 6.9 miliardë ton mbetje plastike.

Rreth 9% u riciklua, 12% u djeg dhe 79% u grumbullua në landfille ose në natyrë.

5000 miliardë copë plastike tashmë janë duke lundruar në oqeanet tona.

Prodhimi global i plastikës është rritur në mënyrë eksponenciale, nga 2.3 milion ton në 1950 në 162 milion në 1993 dhe 448 milion në 2015.

Vlerësimet për jetëgjatësinë e plastikës variojnë nga 450 vjet deri në pafundësi.

Në Francë 25% e mbetjeve  plastika riciklohet nga prodhuesit në shishe, tuba , panele, dysheme ose veshje .

Një rrjet ricikluesish, Précious Plastic , po përpiqet të zhvillojë makineri me teknologji të ulët dhe me kosto të ulët për t'i dhënë një jetë të dytë këtij materiali ndotës.

Shembuj të objekteve plastike të ricikluara nga rrjeti:

bottom of page