top of page

MISCANTHUS

Kultivimi i kësaj bime që rezulton nga një kryq bëhet më tepër në tokë  e pasur dhe e lagësht, kërkon pak inpute dhe promovon biodiversitetin.

Miscanthus korret pas dimrit të dytë, në pranverë, pasi lagështia ulet për të bërë përdorimin e tij të menjëhershëm.

Mund të arrijë 4 metra në një vit dhe të korrat e tij zgjasin 15 deri në 20 vjet. 

Produktiviteti i tij mbresëlënës i biomasës 

i jep efikasitet shumë të mirë për përdorim në ngrohjen kolektive të rinovueshme.

Përthithja e tij e lartë lejon përdorim me cilësi të lartë si shtroje ose mulch.

bottom of page