top of page

METANI

main-qimg-44cb4328c5e38c264302ffe66cf6ff

Duke shtuar një atom karboni në hidrogjen, marrim metan CH4.

Karboni që përmban CO2 që ne mund ta rikuperojmë në vendet e tyre të emetimeve: termocentralet, fabrikat e çimentos dhe fabrikat e çelikut mund të kombinohen me hidrogjenin e prodhuar nga turbinat e baticës nga elektroliza e ujit.

Ky operacion lehtëson transportin e energjisë së rinovueshme, ndërkohë që dekarbonizon sektorët me energji intensive.

Kapja dhe ruajtja e CO2: një situatë e çuditshme.

Klod Mandil

Ish Drejtor Ekzekutiv i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë (2003-2007)

bottom of page