top of page

ERA

Era është një burim i rinovueshëm i energjisë.

Ndërtimi i një turbine me erë kërkon hapësirë, materiale (betoni, çelik, kompozit, etj.)  

Funksionimi i tij sjell zhurmë dhe ndotje vizuale dhe kthehet vetëm nëse ka erë.

Në mungesë të erës, termocentralet marrin përsipër.

Përdoren zgjidhje të tjera për ruajtjen e energjisë së prodhuar nga erërat e forta (bateria gjigante, ajri i kompresuar, hidrogjeni, etj.)  

Riciklimi i teheve të tekstil me fije qelqi nuk është i lehtë.

Përdorimi i betonit të kërpit për bazën dhe një përbërje kërpi/alge për tehet dhe boshtin mund të thjeshtojë riciklimin e tyre.

bottom of page